İsrail askerleri bir Filistinliyi öldürdü

İsrail askerleri, Batı Şeria'nın Ramallah kentinde "aracıyla saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla bir Filistinliyi öldürdü

KUDÜS (AA) - İsrail askerleri, Batı Şeria'nın Ramallah kentinde "aracıyla saldırı girişiminde bulunduğu" gerekçesiyle bir Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordu radyosunun haberine göre, İsrail askerleri Ramallah'ın doğusundaki Silvad beldesi yakınında bir Filistinliye ateş açarak öldürdü. Haberde, söz konusu Filistinlinin "aracını İsrail askerlerinin üzerine sürdüğü" iddia edildi.

Öte yandan, İsrail ordusu da yaptığı yazılı açıklamada "Saldırı girişiminde bulunan bir Filistinli açılan ateş sonucu öldürüldü" ifadesini kullandı. Açıklamada, İsrail askerlerinden ise ölen ya da yaralananın olmadığı bilgisine yer verildi.

Yahudi yerleşimciler, Temmuz 2015'te Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış, olayda anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken yalnızca 4 yaşındaki diğer çocukları sağ kurtulabilmişti. Söz konusu olay ile fitili ateşlenen gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanmış, geçen ekim ayı başından bu yana Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle çatışmalar ciddi boyutlara ulaşmıştı.

AA

Gündem Haberleri

Polat Alemdar'ın babası da ifade verdi
15 YAŞINDAKİ SALDIRGAN 10 ÖĞRENCİYİ YARALADI
300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti