Isparta'daki FETÖ soruşturması

FETÖ'nün Isparta'nın Eğirdir ilçesindeki memur üyelerinin sorumlusu olduğu iddiasıyla gözaltına alınan ve tutuklanan şüphelinin, Mürteza Alevi Bektaşi Eğitim ve Kütür Derneği Başkanı olduğu belirlendi

ISPARTA (AA) - Isparta'nın Eğirdir ilçesindeki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu memur üyelerinin sorumlusu olduğu iddiasıyla gözaltına alınan ve tutuklanan şüphelinin, Mürteza Alevi Bektaşi Eğitim ve Kütür Derneği Başkanı olduğu tespit edildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Isparta Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Erkan Topçu'nun, Isparta'da faaliyet gösteren Mürteza Alevi Bektaşi Eğitim ve Kütür Derneği Başkanı olduğu öğrenildi.

Eğirdir ilçesindeki bir lisede öğretmenlik yapan Erkan Topçu'nun, ilçede örgüte üye memurların sorumlusu olduğu ve telefonunda "ByLock" programı bulunduğu tespit edilmiş, zanlı, dün ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı.

AA

Gündem Haberleri

Kızılay Çadırı Krizi: İBB Reddetmişti, Yeni Yer Tepki Çekti
Kıyılar Kamunun Kullanımına Açılıyor: Şezlong ve İşgal Baskısına Son
18 YAŞ ALTINA BEKLENEN CEZA GELDİ
POLATLI-HAYMANA-KONYA HATTI BÖLÜNMÜŞ YOL OLUYOR
Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!