Isparta'da FETÖ/PDY'ye ait dokümanların saklandığı iddiası

FETÖ/PDY'ye ait materyalleri kente getirerek saklamaya çalıştığı iddia edilen Fatih Üniversitesi öğretim görevlisi gözaltına alındı

ISPARTA (AA) - Isparta'da "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" ait bazı belge ve dokümanları sakladığı iddiasıyla Fatih Üniversitesi öğretim görevlisi A.İ.S.K. gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Fatih Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi A.İ.S.K'nın Isparta'da yaşayan annesinin evine, çeşitli elektronik malzemeler bırakmak için geleceği bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Bir süre devam eden araştırmanın ardından operasyon düzenleyen ekipler, zanlıyı Işıkkent Mahallesi'nde gözaltına aldı.

Zanlının kaldığı adres ile aracındaki aramada, dizüstü bilgisayar, 5 cep telefonu, hard disk, ikişer hafıza kartı, SIM kart ve not defteri ile üzerinde isim kısaltmalarının yazılı olduğu zarfın içinde bir miktar para ele geçirildi. Malzemeler, ekiplerce incelenmeye alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlı, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Bu arada, zanlının bir süre önce D.A.K. olan adını A.İ.S.K. olarak değiştirdiği öğrenildi.

AA

Gündem Haberleri

İran’da mahsur kalan Pegasus uçağı 52 gün sonra Sabiha Gökçen’de alkışlarla karşılandı
Ankara İtfaiyesi Karıştı: Usulsüz Rapor İddiası ve Domatesli Protesto
İbrahim Tatlıses Taburcu Oldu: Miras Kararı Herkesi Şok Etti!
Maaş alamayan belediye işçilerinden Başkan İşçimenler’e tepki
OKUL DEĞİL DİJİTAL KALE