İspanya'dan yürüyerek yola çıkan İspanyol sevgililer, bugüne kadar Fransa, İtalya ve Yunanistan'ı gezdikten sonra Türkiye'de Karapınar'a ulaştı.
Dünya turuna çıkan İspanyol sevgililer Jose Ramiree ve Elisabeth Weber, kadar 5 bin kilometrenin üzerinde yürüdüklerini söyledi.
Bu yılın nisan ayında başladıkları yürüyüşte Fransa, İtalya ve Yunanistan'ı gezdiklerini belirten sevgililer, Türkiye'den Suriye'ye geçtikten sonra gezilerini tamamlayacaklarını bildirdi.
Suriye'den uçakla İspanya'ya döneceklerini vurgulayan Jose Ramiree ve Elisabeth Weber, İspanya'ya gittikten hemen sonra evleneceklerini kaydetti.
Beraberliklerine farklı bir heyecan katmak adına böyle bir yolu denediklerini dile getiren sevgililer, ilerde çocuklarına ve torunlarına anlatacakları güzel bir anılarının olmasını istediklerini söyledi.
Yürüyerek gezerken doğal, kültürel güzellikleri daha yakından gördüklerini, insanları daha iyi tanımaya çalıştıklarını belirten sevgililer, ''Bazen çadırda kalıyor bazen de evlere konuk oluyoruz. Türk halkı diğer ülkelerinkine göre daha misafirperver'' dedi.
Karapınar'da Meke Krater Gölü ve Acıgöl'ü gezen sevgililer, özellikle Meke Gölü'ne hayran kaldıklarını kaydettiler.