İspanya'da üniversite öğrencileri dersleri boykot etti

Üniversitelerdeki eğitim sisteminde yapılan değişikliğe karşı çıkan öğrenciler derslere girmedi

MADRİD (AA) - İspanya'da 2014 yılında kabul edilen ve "Lomce" olarak adlandırılan eğitim kalitesini yükseltme kanununa karşı çıkan üniversite öğrencileri dersleri boykot etti.

"El Frente de Estudiantes" (FeD) adlı öğrenci sendikasının çağrısıyla düzenlenen eylem sonucunda ülkedeki üniversitelerin çoğunda ders yapılmadı.

Üniversitelere 4+1 (4 yıl yüksek öğrenim+ 1 yıl yüksek lisans) yerine 3+2'lik sistemin getirilmesine olanak sağlayan kanuna karşı çıkan FeD, yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğü protestolara her seferinde daha fazla kişinin katıldığını savundu.

Üniversite öğrencileri, bu kanunla kamusal eğitimin kısıtlandığını, eğitimin daha da özelleştirilip pahalı hale getirildiğini öne sürüyor.

Valencia, Barcelona, Leon, Valladolid, Granada, Salamanca, Malaga ve Burgos gibi kentlerde meydanlara çıkan üniversite öğrencileri, seslerini duyurmaya çalıştı.

Öğrencilerin başkent Madrid'de de gün içerisinde Eğitim Bakanlığı binası önünde toplanacağı duyuruldu.

AA

Gündem Haberleri

İran’da mahsur kalan Pegasus uçağı 52 gün sonra Sabiha Gökçen’de alkışlarla karşılandı
Ankara İtfaiyesi Karıştı: Usulsüz Rapor İddiası ve Domatesli Protesto
İbrahim Tatlıses Taburcu Oldu: Miras Kararı Herkesi Şok Etti!
Maaş alamayan belediye işçilerinden Başkan İşçimenler’e tepki
OKUL DEĞİL DİJİTAL KALE