İspanya polisi insan kaçakçılığı çetesini çökertti

MADRİD (AA) - İspanya polisinin sahte belgelerle İngiltere’ye kaçak yolcu göndermeye çalışan çeteyi çökerttiği bildirildi.İspanya emniyetinden yapılan...

MADRİD (AA) - İspanya polisinin sahte belgelerle İngiltere’ye kaçak yolcu göndermeye çalışan çeteyi çökerttiği bildirildi.

İspanya emniyetinden yapılan açıklamaya göre, İran vatandaşlarını sahte belgelerle İspanya’dan İngiltere’ye kaçırmaya çalışan şebekeye baskın düzenlendi.

İspanya, İngiltere ve Avrupa Polis Teşkilatı (Europol) iş birliğinde son bir yıldır yürütülen soruşturma kapsamında yapılan baskında çoğu İran ve İspanya vatandaşı 101 kişi gözaltına alındı.

Çete elebaşının haziran sonunda Brezilya’ya gitmeye hazırlanırken, 14 üyenin de İspanya’nın güneyindeki Malaga şehrinin dışında haziran-temmuz ayları arasında gözaltına alındığı ifade edildi.

İspanyol pasaportu, seyahat ve konaklama gibi ayarlamalar için çetenin, İranlı göçmenleri 25 bin avro (104 bin 807 lira) ödemeyle yükümlendirdikleri açıklandı.

Ayrıca 42 İspanyol’un sahte kimlik belgeleri satarken gözaltına alındıkları ve 44 İranlı'nın da Avrupa’nın farklı havaalanlarında yakalandıkları aktarıldı.

AA

Gündem Haberleri

POLATLI-HAYMANA-KONYA HATTI BÖLÜNMÜŞ YOL OLUYOR
Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!
TÜM FAALİYETLERİ DURDURULDU
'GELECEK'Tİ, 'YENİ' OLUYOR
Polis Akademisi Duyurdu: 2026 PMYO 3 Bin 250 Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı!