İspanya gazeteci için yardım istedi

İspanyol makamlarının, Libya'da Kaddafi güçleri tarafından alıkonulan gazetecilerden İspanyol fotoğrafçı Manuel Varela'nın bırakılması için Türkiye'nin Trablus Büyükelçiliğinden yardım talep ettiği bildirildi.

Bingazi'de kaybolan serbest fotoğrafçı Varela'nın, diğer 3 gazeteciyle birlikte Kaddafi güçlerinin elinde bulunduğu ve kurtarılması için gerekli diplomatik çalışmaların yürütüldüğü kaydedildi.

İspanyol haber ajansı EFE'nin haberine göre, Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Genel Direktörü Santiago Cabanas ile bugün görüşen Varela'nın ailesi, "Sorunu çözmek için Trablus'taki Türkiye ve AB dönem başkanı olması sebebiyle Macaristan'ın büyükelçiliklerinden de yardım talep edildiğine dair kendilerine garanti verildiğini" söyledi.

Varela'nın annesi Victoria Brabo, görüşmeleri sırasında Cabanas'ın, Manuel Varela'nın kurtarılması için çalışmaların "iyi bir şekilde yürütülmeye devam ettiğini, ancak Libya'nın şu anda zor bir ülke olmasından dolayı yavaş ilerleme kaydedildiğini söylediğini" aktardı.

Medya Haberleri

Barış Murat Yağcı, Survivor dönüşü gözaltına alındı
Sosyal medya fenomeni Mika Raun gözaltına alındı
Acun Medya yöneticisi Esat Yontunç havalimanında gözaltına alındı
Fazıl Tunç’un sağlık durumunda değişiklik yok! Kardeşinden yeni açıklama
Oktay Kaynarca suçlamaları reddetti