İsmet İnönü vefatının 46. yılında mezarı başında anıldı

İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün vefatının 46. yılı nedeniyle Anıtkabir'deki mezarı başında tören düzenlendi- Törene, İnönü ailesinin yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile TBMM Başkanvekili Levent Gök katıldı

ANKARA (AA) - İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, vefatının 46'ncı yılında Anıtkabir'deki mezarı başında anıldı.

Törene, İnönü'nün kızı Özden Toker, torunu Ayşe Gülsün Bilgehan ve bazı aile fertlerinin yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanvekili Levent Gök ve askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.

Törende ilk olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kabrine çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu.

Heyet, daha sonra İnönü'nün kabrinin bulunduğu alana geçti. İsmet İnönü'nün öz geçmişinin okunmasının ardından Cumhurbaşkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), CHP ve ailesi adına kabre çelenk bırakıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İnönü ailesine taziye dilekleri iletildi.


Politika Haberleri

DSP İzmir İl Başkanı Adem Yaşar Genel Başkanlığa Aday Oldu
YENİ Parti Genel Başkanı Özel, Bülent Ecevit’i anma törenine katıldı
Mekke İttifakı Anlaşması TBMM Genel Kurulu’nda İlk Onayı Aldı
CHP Antalya'da İstifa Sürprizi: Bağımsız Devam Edecek
Depremzedelere Konut ve İş Yerlerinde Dev İndirim Müjdesi