İskele Parçası Bile Çıktı! Konyaaltı Sahili’nde Temizlik: Denizden Çıkanlar Şaşırttı

Antalya’da Konyaaltı Sahili’nde yapılan deniz dibi temizliğinde çıkarılan atıklar dikkat çekti. Yetkililer farkındalık çağrısı yaparken atık miktarındaki düşüş umut verdi.

Konyaaltı Sahili kapsamında düzenlenen etkinlikte, Antalya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde çok sayıda kurum, STK ve gönüllü bir araya geldi. “Mavi Akdeniz” sloganıyla gerçekleştirilen kıyı ve deniz temizliği çalışmasının ilk etabı, Varyant EKDAĞ 1 No’lu Plajı önünde yapıldı.

40 dalgıç deniz dibine indi

Etkinlikte sahilde gönüllüler temizlik yaparken, 40 dalgıç yaklaşık bir saat boyunca deniz dibinde çalıştı. Dalış sonrası çıkarılan atıklar arasında bisiklet kilidi, metal ve plastik parçalar, cam şişeler, olta malzemeleri ve terlikler yer aldı. Yetkililer, bu tür atıkların deniz ekosistemine zarar verdiğine dikkat çekti.

“Denizlerimizi korumak zorundayız”

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Lokman Atasoy, denizlerin hayati önemine vurgu yaparak, “Aldığımız her iki nefesten birini denizlere borçluyuz” dedi. Atasoy, vatandaşların çevre hassasiyetini artırması gerektiğini belirterek, “Kirletip temizlenmesini beklemek doğru bir yaklaşım değil” ifadelerini kullandı.

Farkındalık çalışmaları sonuç veriyor

Etkinliğe katılan yetkililer, bu yıl deniz dibinden çıkarılan atık miktarının önceki yıllara göre azaldığını belirtti. Bu durum, yürütülen farkındalık çalışmalarının etkili olduğu şeklinde değerlendirildi.

Temizlik etkinlikleri devam edecek

Antalya genelinde sürdürülen kıyı ve deniz temizliği etkinliklerinin 17 Mayıs’a kadar farklı noktalarda devam edeceği bildirildi. Program kapsamında Kaleiçi Yat Limanı ve Antalya Balıkçı Barınağı gibi bölgelerde de temizlik çalışmaları yapılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

ANTALYA Haberleri

SABAH 06:00'DA KUYRUĞA GİRDİLER
Antalya denizde değil havada rekor kırdı
30 YILLIK VEFA
Kasap dükkanında mide bulandıran görüntü
İlçenin çöpünü evinde toplamış