İşini "basit" bulan işçi patronunu dava etti

Ayda 3 bin 500 avro alan ve işinin basitliği nedeniyle depresyona girdiğini öne süren Fransız işçi, dava açarak işvereninden 360 bin avro talep etti

PARİS (AA) - ''Basit'' bulduğu işi nedeniyle depresyona girdiğini iddia eden Frederic Desnard adlı Fransız işçi patronu aleyhine dava açtı.

Le Point dergisinin haberine göre, eskiden çalıştığı parfüm şirketinde kendisine verilen işin "çok sıkıcı ve basit" olduğunu belirten Desnard, işverenine dava açarak 360 bin avro tazminat istedi.

Desnard, "cehenneme düşmek gibi bir şey" diye tanımladığı işin kendisine, şirket önemli bir sözleşmeyi kaybedince bilinçli olarak verildiğini savundu.

İşi dolayısıyla, epilepsi ve ülser gibi sağlık sorunları yaşadığını öne süren Desnard, yedi ay rapor almasının ardından şirketin kendisini 2014 yılında tazminatsız kovduğunu kaydetti.

Yaşı 44 olan Desnard'ın şirkette 2010-2014 arasında çalıştığı ve 3 bin 500 avro maaş aldığı bildirildi.

Şirketten yapılan açıklamada ise iddialar reddedilerek, Desnard'ın "bir karalama kampanyası" şeklinde açtığı bir davayı kaybettiği kaydedildi.

Fransız yasalarına göre bir işveren çalışanlarına manevi baskı yapmaktan dolayı ceza alabiliyor.

AA

Gündem Haberleri

78 Türk şehitliği belgesel oluyor
Yangın Bölgelerinde Hasar Tespiti Bitti: 5 İlde Yaralar Sarılıyor!
Yıkımı Engellemek İçin Lüks Araçları Siper Ettiler
Deprem bağışları mercek altında! Ahbap'a en yüksek bağışı yapan ünlüler belli oldu
Giza Piramitleri'nin Yasaklı Zirvesinde Bakın Ne Bulundu!