İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "Ahbaplar Suç Örgütü" soruşturması derinleşerek devam ediyor. Soruşturma çerçevesinde ifadesine başvurulmak üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen ünlü oyuncu İrem Helvacıoğlu, adliyedeki işlemlerinin ardından açıklamalarda bulundu.
6 Şubat depremleri döneminde tamamen gönüllülük esasıyla hareket ettiğini vurgulayan Helvacıoğlu, "6 Şubat depremi sebebiyle Ahbap Derneği'nin yardım faaliyeti sırasında herhangi bir maddi kazancım asla olmamıştır" diyerek süreçte hiçbir kişisel çıkar gözetmediğinin altını çizdi.
Firmalar ile Dernek Arasında Köprü Oldu
İfadesinde dernek başkanı Haluk Levent ile geçmişine de değinen Helvacıoğlu, Levent ile ilk olarak 2021 yılındaki orman yangınları sürecinde tanıştığını ve aralarında herhangi bir yakın samimiyet bulunmadığını belirtti. Deprem felaketi boyunca AFAD dahil pek çok organizasyona destek verdiğini dile getiren oyuncu, dernek çatısı altında yürüttüğü saha çalışmalarını şu sözlerle aktardı:
Saha Koordinasyonu: Çocuk bezi ve temel ihtiyaç malzemesi üreten firmalarla bizzat iletişime geçerek fiyat ve miktar anlaşmaları sağladı.
Finansal Süreç: Belirlenen tutarları ve firmaların IBAN bilgilerini dernek yetkililerine ileterek doğrudan satın alım ve sevkiyat zincirini başlattı.
Ayni Yardımlar: Görüşme yaptığı bazı firmaların doğrudan deprem bölgesine karşılıksız malzeme gönderimi yapmasını sağladı.
Lojistik operasyonların büyüklüğüne dikkat çeken Helvacıoğlu, yardımların hedefine ulaşıp ulaşmadığını ancak sosyal medya mesajları ve dernek yetkililerinin bildirimleri doğrultusunda takip edebildiklerini kaydetti.
"Suç Unsuru Varsa Cezalandırılmalarını İsterim"
Devlet kurumlarını hedef alan hiçbir paylaşımının olmadığını, aksine Kızılay ve AFAD gibi kurumlara da yönlendirme yaptığını vurgulayan güzel oyuncu, soruşturma aşamasında ortaya çıkan iddialardan derin üzüntü duyduğunu belirtti.
İfadesini tamamladıktan sonra adliyeden ayrılan Helvacıoğlu, sürecin adil bir şekilde sonuçlanmasını temenni ederek sözlerini şöyle tamamladı:
"Bu soruşturmalar neticesinde Ahbap Derneği'nin faaliyeti dışında bir amaçla hareket ettiğini öğrendim. Bu durum beni çok üzdü. Soruşturma sonucunda gerçekten yardıma muhtaç insanlara ulaşması gereken kaynakları kendi uhdelerinde kullanmışlarsa cezalandırılmalarını yürekten isterim."