İran'dan İsrail'e suçlama

İran Savunma Bakanı Dehkan:- "Lübnan'da kaybolan general Mutevesiliyan ve üç diplomat'i İsrail kaçırdı"

İSTANBUL (AA) - İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan, İranlı komutan Ahmed Mutevesiliyan ve üç diplomatın İsrail tarafından kaçırılıp alıkonulduklarını iddia etti.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tasnim'in haberine göre, Dehkan, 1982'de Lübnan'da kaybolan Mutevesiliyan, dönemin Beyrut Maslahatgüzarı Muhsin Musevi, diplomat Taki Rastgar Mukaddem ve IRNA haber ajansının foto muhabirlerinden Kazım İhvan'ın hayatta olduklarını ve İsrail tarafından kaçırılıp alıkonulduklarını öne sürdü.

Dehkan, "Onların hayatta ve Siyonist rejimin elinde olduklarının belgeleri var. Onlar (İsrail) bu dört diplomatın sağlık ve güvenliğinin sorumluluğunu üstlenmelidir. Biz de onların serbest bırakılması için hem hukuki, hem de siyasi olarak meseleyi takip edeceğiz." dedi.

İran-Irak savaşı sırasında bir dönem Devrim Muhafızları Komutanlığı'nda Tümgeneral olarak da görev yapan Ahmed Mutevesiliyan ve beraberindeki üç diplomat 1982'de Lübnan'da kaybolmuştu.

AA

Gündem Haberleri

Kara Ocak Şehitleri Anıldı
BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı