İran'da "terör operasyonu"

Sistan ve Belucistan eyaletinde Halkın Mücahitleri Örgütü'ne bağlı bir gruba yönelik operasyonda 5 kişi öldürüldü

İSTANBUL (AA) - İran Devrim Muhafızları tarafından ülkenin güneydoğusunda Pakistan sınırındaki Sistan ve Belucistan eyaletinde düzenlenen operasyonda Halkın Mücahitleri Örgütü'yle bağlantılı 5 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

İran'ın yarı resmi Tasnim Haber Ajansı'na göre, Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri'ne bağlı Kudüs Karargahı Komutanı Tuğgeneral Muhammed Marani, Sistan ve Belucistan eyaletinde Halkın Mücahitleri Örgütü bağlantılı bir gruba operasyon düzenlendiğini açıkladı.

Marani, operasyonda biri grup lideri Ahmed Suhuyi olmak üzere 5 kişinin öldürüldüğünü belirtti.

İran Devrimi (1979) öncesi kurulan Halkın Mücahitleri Örgütü, İran devletine muhalif "sol örgütlerden" biri olarak faaliyetlerine ülke dışında devam ediyor. İran devrimi öncesinde devrim güçleriyle Şah'a karşı mücadele eden örgüt o yıllarda ülkede "Halkın Mücahitleri Örgütü" olarak adlandırılırken, Devrim lideri Humeyni'yle aralarında çıkan ihtilaftan sonra, "Halkın Münafıkları Örgütü" olarak anılmaya başlandı.

AA

Gündem Haberleri

Konya’da Kamu Personeline Uygulamalı Proje Yazma Eğitimi
Hac kurasında ismi çıkan hacı adayları sevinçten gözyaşlarını tutamadı
Dar Sokaktaki Kirişe Araçlar Çarpmasın Diye Reflektörlü Çözüm
Adalet Bakanlığından Rojin Kabaiş Açıklaması: DNA İncelemesi Yapıldı
DOA ARTIK DAHA KOLAY