İran'da idam edilen Sünniler

BM, idamları kınayarak, infaz edilen kişilerin adil yargılanmadığı konusunda ciddi şüpheler bulunduğuna dikkati çekti

CENEVRE (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el Hüseyin, İran'da terörle suçlanan 20 Sünni Kürt mahkumun idamını kınadı.

Hüseyin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, idam edilen kişilerin adil yargılanmadığı konusunda ciddi şüphelerin olduğunu belirterek, idam edilenler arasında yer alan Shahram Ahmadi'nin dövülerek doğru olmayan bir itirafta bulunmaya zorlandığı ve infaz edilmeden önce ailesinin Ahmadi'yi görmesine izin verilmediği yönündeki iddialara dikkati çekti.

"Oldukça geniş ve belirsiz" suçlamaların ve adil yargı sürecinin işlemeyişinin ciddi bir adaletsizliğe yol açtığını ifade eden Hüseyin, idamları kınadı.

İran'da geçtiğimiz günlerde 20 Sünni Kürt mahkumun "terör" suçlamasıyla toplu olarak infaz edildiği bildirilmişti.

AA

Gündem Haberleri

YÖK ve 8 Üniversiteye Yeni Atama: Kararlar Resmi Gazete’de
DEPOZİTO İADE TUTARLARI DÜŞÜRÜLDÜ MÜ?
İBB Kumanyası Zehirlenmesinde İddianame Hazırlandı
Konya’da Kamu Personeline Uygulamalı Proje Yazma Eğitimi
Hac kurasında ismi çıkan hacı adayları sevinçten gözyaşlarını tutamadı