İran'da ekonomik durum

İran'da muhafazakar kimliğiyle tanınan Keyhan gazetesinde Cumhurbaşkanı Ruhani'nin başında olduğu hükümetin ekonomik politikaları eleştirildi

TAHRAN (AA) - İran'da muhafazakar kimliğiyle tanınan gazete, ülkedeki ekonomik durumun her yıl daha da kötüleştiğini yazdı.

Keyhan gazetesinin yayımladığı raporda, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin başında olduğu hükümetin ekonomik politikaları eleştirilerek, halkın ekonomik gidişattan duyduğu memnuniyetsizliğe yer verildi.

Ülkedeki tekstil sektöründeki satışlarda düşüş yaşandığını aktaran gazeteye göre, ismini açıklamayan bir konfeksiyoncu konuyla ilgili, "Geçen yıl, 2 bin 500 parça elbise sattım. Bu yıl, bin 300 adet satabildim. İşlerimiz yarı yarıya düştü. Bu zamana kadar satışlarda böyle düşüş yaşanmadı." ifadelerini kullandı.

Halkın alım gücünün Ruhani hükümeti döneminde düştüğünü ileri süren gazete, hükümetin İran lideri Ali Hamaney'in "direniş ekonomisi" tezine gereken önemi vermediğini yazdı.

Gazetenin haberinde ülkedeki üretimin düşük olduğu belirtilerek, piyasadaki malların bir çoğunun ithal olduğu kaydedildi.

AA

Gündem Haberleri

TUZ GÖLÜ YÜZDE 45 BÜYÜDÜ
Berberde Hayat Kurtaran Müdahale: Boğazına Erik Kaçan Müşteriyi Kurtardı
15 Temmuz’un 10’uncu yılında Türkiye’nin birçok kentinde anma etkinlikleri düzenlenecek
Afyonkarahisar’da NATO Zirvesi İçin 10 Günlük Yasak Kararı
700 DİRİ FAY NE ANLAMA GELİYOR?