İran-Suudi Arabistan ilişkileri

DMTK Genel Sekreteri Rızayi, yeryüzünün en şerli devletinin Suudi Arabistan olduğunu savundu

TAHRAN (AA) - İran'da Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi (DMTK) Genel Sekreteri Muhsin Rızayi, Suudi Arabistan'ı "yeryüzünün en şerli devleti" olarak nitelendirdi.

Mehr Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Genel Sekreter Rızayi, Elburz İmam Hasan Mücteba Devrim Muhafızları Ordusu'nun siyasi konferansında konuştu.

Burada yaptığı konuşmada Rızayi, Kuzey Irak'taki Suudi Arabistan konsolosluğunun İran'ın iç işlerine müdahale etmek için Kürdistan Emekçileri Birliğine (Komala Partisi) yardım ettiğini ve İran'a terörist gönderdiğini iddia etti.

Rızayi, konuşmasının devamında "Suudi Arabistan yeryüzünün en şerli devletidir." ifadesini kullandı.

Her fırsatta "en büyük düşmanlarının İsrail ve ABD" olduğunu vurgulayan İranlı yetkililer, son günlerde Suudi Arabistan'a yönelik sert açıklamalarda bulunuyor.


AA

Gündem Haberleri

İki arkadaş denize girdi, izleyenler üşüdü
İstanbul'un Yeni Dev Yapısı Yükseliyor: Sazlıdere Köprüsü'nde Sona Doğru
TBMM’deki taciz iddiaları için Bakanlık devrede: Destek başlatıldı
ANNELERİ BIRAKIP ÇIKTI
Mehmet Akif Ersoy Habertürk TV Genel Yayın Yönetmenliği görevinden uzaklaştırıldı