İran ile P5+1 arasında "Ortak Komisyon" toplantısı

İran ile P5+1 ülkeleri arasında üçüncü "Ortak Komisyon" toplantısı, Viyana'da gerçekleştirildi

VİYANA (AA) - İran ile P5+1 ülkeleri arasında varılan nükleer anlaşmanın uygulanması amacıyla, Ortak Komisyon'un üçüncü toplantısı, Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleştirildi.

İran Dışişleri Bakan Yardımcıları Abbas Arakçi ve Avrupa Dış Eylem Servisi Genel Sekreter Yardımcısı Helga Schmidt'in eş başkanlığında gerçekleşen toplantıya, ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Thomas Shannon ile Çin, Fransa, Almanya, Rusya ve İngiltere'den temsilciler katıldı.

Toplantıda, nükleer anlaşmanın uygulanmasına yönelik sorunların ele alındığı öğrenildi.

Nükleer anlaşmanın yürürlüğe girdiği 16 Ocak 2016 tarihi itibarıyla, İran'a uygulanan uluslararası yaptırımlar kaldırılmıştı.

Nükleer anlaşma, İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesi ABD, İngiltere, Fransa, Rusya ve Çin ile Almanya arasında iki yıl süren müzakerelerin ardından, 14 Temmuz'da Viyana'da imzalanmıştı.

AA

Gündem Haberleri

300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti
Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı
Kocaeli tarımında çift hasat dönemi