Irak'taki şiddet olayları

Bağdat'ın çeşitli yerlerinde meydana gelen bombalı saldırılarda 10 kişi öldü, 29 kişi yaralandı- Ramadi'de 2 DAEŞ militanı etkisiz hale getirildi, 2 güvenlik görevlisi yaralandı

BAĞDAT (AA) - Irak'ın başkenti Bağdat'ın çeşitli yerlerinde meydana gelen bombalı saldırılarda 10 kişinin hayatını kaybettiği, 29 kişinin yaralandığı bildirildi.

Bağdat Emniyet Müdürlüğünde görevli Yüzbaşı Selman el-Cabiri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkentin Et-Tubici bölgesi ile Nehravan ve El-Beldiyyat semtlerinde yol kenarına bırakılmış bombalarla düzenlenen 3 saldırıda, 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 14 kişinin yaralandığını belirtti.

Ayrıca Et-Tarimiye semtinde pazar yakınlarına bırakılan bir bombanın patlaması sonucu 3 kişinin yaşamını yitirdiğini, 7 kişinin yaralandığını ifade eden Cabiri, Medain semtinde de sağlık merkezi yakınlarında infilak eden bombanın, 2 kişinin ölümüne, 8 kişinin yaralanmasına neden olduğunu söyledi.

Güvenlik zafiyetinin yaşandığı Bağdat, sık sık şiddet olayları ve bombalı saldırılara sahne oluyor. Iraklı yetkililer, söz konusu saldırıların arkasında DAEŞ ile bağlantılı grupların bulunduğunu savunuyor.

- Ramadi'de DAEŞ saldırıları

Öte yandan, orduya bağlı El-Cezire Operasyonları Komutanı Tuğgeneral Ali İbrahim Debun, terör örgütü DAEŞ militanlarının, Ramadi kentinde Şehirlerarası Yollar Emniyet Merkezi'ne bomba yüklü 2 araç ile saldırı düzenlediğini belirtti.

Saldırının önceden fark edilerek önlendiğini, araçları kullanan 2 intihar eylemcisinin etkisiz hale getirildiğini ifade eden Debun, daha sonra bir grup DAEŞ militanının ateşli silahlarla saldırı düzenlediğini ve yaşanan çatışmalarda güvenlik güçlerinden 2 kişinin yaralandığını aktardı.

Debun, saldırıda çok sayıda örgüt militanının öldürüldüğünü belirtti ancak sayı konusunda bilgi vermedi.

AA

Gündem Haberleri

Ankara Toplu Ulaşımında Yeni Ücret Toplama Sistemi Geliyor
2023 Yılında Trafik Kazalarında Büyük Artış
Hükümlüler Orman Faaliyetlerinde Çalışacak
Belediye başkanından anlamlı yürüyüş: Gözlerini bağladı, bastonla yürüdü
Usta sanatçı Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı