Irak'taki olaylar

Başkent Bağdat ile Musul'daki şiddet olaylarında 13 kişi öldü, 16 kişi yaralandı- Bağdat'ta Şiilere yönelik saldırı hazırlığında bulunan terör örgütü DAEŞ'e bağlı bir hücre çökertildi

BAĞDAT (AA) - Irak'ın başkenti Bağdat ile Musul'daki şiddet olaylarında 13 kişinin öldüğü, 16 kişinin yaralandığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığından Yüzbaşı Dehham el-Mahmud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bağdat'ın Es-Sınaii Mahallesi, El-Hüseyniye bölgesi ile El-Furat Mahallesi'nde infilak eden bombalar nedeniyle 5 kişinin öldüğünü, 16 kişinin yaralandığını belirtti.

Musul'un batısında da üzerlerinde kurşun yarası bulunan 6 kişinin cesedi, Sincar ilçesinde bir vadiye atılmış bulundu. Hansur köyü sakini maktullerin, Ezidi olduğu ifade edildi.

Kimliği belirlenemeyen şahıslarca dün kaçırılan 2 kişinin de Sincan Dağı yoluna atılmış cesetlerine ulaşıldı. Olayda PKK'nın sorumluluğunun olabileceği kaydedildi.

Öte yandan, orduya bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Rasul, yaptığı açıklamada, Bağdat'ın El-Gazaliyye bölgesinde DAEŞ'e bağlı bir hücrenin çökertildiğini söyledi.

Rasul, muharrem ayında Şiilere yönelik saldırı hazırlığındaki 3 hücre üyesinin tutuklandığını ve silahlarına el konulduğunu bildirdi.

AA

Gündem Haberleri

Ankara Toplu Ulaşımında Yeni Ücret Toplama Sistemi Geliyor
2023 Yılında Trafik Kazalarında Büyük Artış
Hükümlüler Orman Faaliyetlerinde Çalışacak
Belediye başkanından anlamlı yürüyüş: Gözlerini bağladı, bastonla yürüdü
Usta sanatçı Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı