Irak'taki Haşdi Şabi ihlalleri

Şii milis gücü Haşdi Şabi, Enbar vilayetine bağlı Rutba ilçesinde 2 camiyi infilak ettirdi ve ilçe sakinlerinden 23 genci alıkoydu

ENBAR (AA) - Irak'ta Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin, Enbar vilayetine bağlı Rutba ilçesinde 2 camiyi infilak ettirdiği ve ilçe sakinlerinden 23 genci alıkoyduğu belirtildi.

Rutba ilçesi sakinlerinden aşiret lideri Munim el-Kebisi AA muhabirine yaptığı açıklamada, Haşdi Şabi milislerinin ilçe merkezindeki El-Hara ve İmam Buhari camilerini infilak ettirdiğini söyledi.

Milislerin, terör örgütü DEAŞ yanlısı olduğunu iddia ettiği bazı vatandaşların evlerini ve araçlarını ateşe verdiğini aktaran Kebisi, ilçe sakinlerinden 23 gencin milisler tarafında alıkonularak bilinmeyen bir yere götürüldüğünü belirtti.

Irak ordusunun, önceki gün Enbar vilayetine bağlı Rutba ilçesinde DEAŞ'a karşı kontrolü tekrar sağladığı bildirilmişti.

AA

Gündem Haberleri

Sahurda tahanlı pide ve simit kuyruğu
Kadın Kamu Çalışanlarına 4 Gün Mesai Talebi
İlginç sahur geleneği: Davul yerine “Pilava pilava”
PLAZA CAMLARINDAN GÖRÜNEN KIYAMET
SALDIRILARI DURDURUN