Irak'ta Sadr'dan silahlı direniş mesajı

NECEF (AA) - Iraklı Şii lider Mukteda es-Sadr, DEAŞ sonrası Irak'ta kalmaları halinde yabancı güçlere karşı silahlı direniş gösterileceği tehdidinde...

NECEF (AA) - Iraklı Şii lider Mukteda es-Sadr, DEAŞ sonrası Irak'ta kalmaları halinde yabancı güçlere karşı silahlı direniş gösterileceği tehdidinde bulundu.

Sadr'ın Askeri Yardımcısı Ebu Dua İsavi, ülkenin güneyindeki Necef kentine bağlı Kufe'de yaptığı basın açıklamada, "Irak'ta bulunan yabancı güçleri devlet, DEAŞ'la mücadele desteği için çağırmıştır. Bu güçler, DEAŞ sonrası Irak'ta kalırsa kendilerine karşı silah taşıyarak direniş göstereceğiz." dedi.

- "Sadr, göstericilere hitap edecek"

Sadr'ın yardımcısı İsavi, aylardır süren hükümet karşıtı gösterilere de değinerek, "Gösterilerimiz devam ediyor. Önümüzdeki cuma günü liderimiz Sadr, Bağdat Tahrir Meydanı'nda göstericilere hitap edecek." şeklinde yanıtladı.

Mukteda es-Sadr yanlıları her hafta cuma günleri, Bağdat'ın merkezi Tahrir Meydanı'nda toplanarak, ülkedeki hizmet yetersizliği ve yapılan yolsuzluklarla mücadele için hükümet karşıtı gösteri düzenliyor.

Bağdat'ta Şii lider Sadr yanlısı göstericiler, 30 Nisan ve 20 Mayıs 2016 tarihlerinde hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge'yi ihlal ederek, Başbakan İbadi'nin Başbakanlık ofisini ve parlamento binasını basmıştı.

Bağdat'taki Yeşil Bölge, Başbakanlık hükümet Sarayı, parlamento, istihbarat ve önemli kamu binalarının yanı sıra ABD ve çok sayıda diğer ülke büyükelçiliğine ev sahipliği yapıyor.

AA

Gündem Haberleri

TÜM FAALİYETLERİ DURDURULDU
'GELECEK'Tİ, 'YENİ' OLUYOR
Polis Akademisi Duyurdu: 2026 PMYO 3 Bin 250 Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı!
İBB DAVASINDA İNCELEME TAMAMLANDI
78 Türk şehitliği belgesel oluyor