"Irak'ta idama ve müebbete mahkum edilenlerin yüzde 80'i masum"

Irak Parlamentosu İnsan Hakları Komitesi Üyesi Vihde el-Cumeyli, ülkede idama ve müebbet hapis cezasına mahkum edilenlerin yüzde 80'inin masum olduğunu belirtti

BAĞDAT (AA) - Irak Parlamentosu İnsan Hakları Komitesi Üyesi Vihde el-Cumeyli, ülkede idama ve müebbet hapis cezasına mahkum edilenlerin yüzde 80'inin masum olduğunu, bu kişilerden işkence altında itiraflar alındığını söyledi.

Başkent Bağdat'ta basın toplantısı düzenleyen Cumeyli, ülkedeki tutukluların çoğunun insani ve ahlaki olmayan yöntemlerle alınmış itiraflarla suçlu bulunduğunu belirtti.

İdama ve müebbet hapis cezasına mahkum edilenlerin yüzde 80'inin masum olduğunu söyleyen Cumeyli, bu kişilerin sorguları esnasında işkenceye maruz kaldığını ifade etti.

Cumeyli, Genel Af Yasası'nın yeniden yargılanmayla alakalı 9'uncu maddesinin revize edilmesi talebinde bulundu.


Gündem Haberleri

215 YENİ DİRİ FAYIMIZ OLDU
6 ŞİRKETE EL KONULDU
KAHVEHANE MÜDAVİMLERİNE YARGITAY’DAN KÖTÜ HABER
AFRİKA'NIN BELALISI TÜRKİYE'YE GÖRÜNTÜLENDİ
Bir günde 10 bin yolcu! Türkiye'nin en yeni metrosu