Iraklı Hristiyanlara ramazan orucu çağrısı

Irak'taki Hristiyanlara cuma günü Müslümanlarla birlikte oruç tutma çağrısı yapıldı

BAĞDAT (AA) - Iraklı Hristiyanlara cuma günü Müslümanlarla dayanışma amacıyla bir günlük ramazan orucu tutması yönünde çağrı yapıldı.

Irak Kiliseler Birliği Hamisi Joseph Francis, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Patrik Mar Luvis Rofail Sako, Irak'taki Hristiyanlara Müslümanlarla dayanışma için cuma günü ramazan orucu tutma talimatı verdi." dedi.

Francis, "Buradaki amaç Irak'ta akan kanların durması ve ülke topraklarının hayır, refah ve rahmete kavuşması için Müslümanlarla birlikte dua etmektir. Bu adım ayrıca Müslüman kardeşlerimizle birlik olarak Allah'ın lütuf ve nimetini kazanmayı hedefliyor." diye konuştu.

Irak'taki Keldani Patrikhanesi'nden yapılan açıklamada da, "Keldani ve diğer kiliseler olarak Hristiyanları, ülkede alevlenen çatışmalar, kentleri hedef alan terör saldırıları ve DAEŞ'in sebep olduğu iç göçmen krizinin büyümesi nedeniyle Müslümanlarla birlikte cuma günü oruç tutmaya çağırıyoruz." denildi.

Irak'taki Hristiyan nüfusun resmi olmayan verilere göre 450 bin civarında olduğu belirtiliyor.

AA

Gündem Haberleri

PKK-YPG İSRAİL'DEN FENA AYAR YEDİ
Kara Ocak Şehitleri Anıldı
BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor