Irak Başbakanı İbadi'den Şiilere çağrı

İbadi:- "Şiilere seslenmek istiyorum. Bu ülkeyi hepimiz birlikte yönetmeliyiz"- "Musul'un kurtarılması yakınlaştı"

BAĞDAT (AA) - Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, ülkedeki Şiilere "Bu ülkeyi hepimiz birlikte yönetmeliyiz" çağrısı yaptı.

İbadi, Bağdat'ta düzenlenen "Ulusal Birlik" etkinliğinde yaptığı konuşmada, "Şiilere seslenmek istiyorum. Bu ülkeyi hepimiz birlikte yönetmeliyiz." dedi.

Sünnilere de seslenen İbadi, "Bölgelerinizin kurtarılması için tüm Iraklılar sizinle birlikte mücadele verdi. Önceliğimiz, tüm vatandaşlarımız için barış ve onurlu yaşam temin etmek. Bu vatan farklı aidiyetleriyle tüm Iraklılarındır." diye konuştu.

"Güvenlik güçlerimizin sürdürdüğü savaş kolay değil." ifadesini kullanan İbadi, bazı tarafların, bu güçlerin moralini bozmaya yönelik çalışmalar içinde bulunduğunu savundu.

İbadi, konuşmasını "Musul'un kurtarılması yakınlaştı. DEAŞ'ın yalanlarına inanmayın." sözleriyle tamamladı.

AA

Gündem Haberleri

KONYA'DAN İLHAMLA
YENİ VERGİ DÜZENLEMELERİ MECLİS'TEN GEÇTİ
ADLİ EMANET BÜROLARI ALARMDA
Rize'den Erzurum'a Sıcak El: Saime Bektaş'ın Bereleri Mehmetçiklere Ulaştı
TÜRKİYE F-35'E GERİ DÖNMELİ