Irak Başbakanı İbadi'den Musul'un güzergahına ziyaret

İbadi, Musul'un Kayyara nahiyesini ziyaret ederek askeri yetkililerle Musul'u kurtarma operasyonunu görüştü

MUSUL (AA) - Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, stratejik öneme sahip ve terör örgütü DAEŞ'ten geri alınan Musul'a bağlı Kayyara nahiyesini ziyaret ederek askeri yetkililerle Musul'u kurtarma operasyonunu değerlendirdi.

İbadi'nin basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, Irak Başbakanı, Musul'un kuzeyinde bulunan ve kenti geri alma operasyonunda stratejik güzergah olarak kullanılacağı ifade edilen Kayyara'ya sürpriz ziyaret gerçekleştirdi.

Açıklamada, İbadi'nin askeri yetkililerle yaptığı görüşmede Musul'u kurtarma operasyonunu ele aldığı belirtildi.

İbadi, askeri yetkililerle görüşmesinin ardından, nahiyedeki çarşıyı gezerek vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Irak Başbakanı İbadi'nin askeri üniforma giymesi de dikkati çekti.

- Askeri üs bulunuyor

Musul'a güzergah olan Kayyara'da ülkedeki en önemli askeri hava üssü bulunuyor. Söz konusu askeri üssün Musul operasyonu sırasında ABD öncülüğündeki koalisyon güçleriyle Irak güçleri tarafından kullanılacağı ifade ediliyor.

Konuyla ilgili AA muhabirine konuşan Irak Meclisi Güvenlik ve Savunma Komitesi üyesi İskender Vitbit, "Kayyara askeri üssünün Musul'a giriş sırasında Irak güçlerine havadan önemli askeri katkısı olacak. Askeri üssün Musul'a yakınlığı birçok alanda ayrıca katkı sunacak." dedi.

Irak güçleri, geçen ay, DAEŞ militanlarıyla 2 gün süren çatışması sonucu Kayyara'yı geri almıştı. Irak güçleri, günlük 16 bin varil petrol üretimi yapılan Kayyara petrol rafinerisinde de kontrolü sağlamıştı.



AA

Gündem Haberleri

POLATLI-HAYMANA-KONYA HATTI BÖLÜNMÜŞ YOL OLUYOR
Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!
TÜM FAALİYETLERİ DURDURULDU
'GELECEK'Tİ, 'YENİ' OLUYOR
Polis Akademisi Duyurdu: 2026 PMYO 3 Bin 250 Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı!