Irak Başbakanı İbadi:

"Yolsuzlukla ilgili belgesi olanları denetim birimlerine teslim etmeye çağırıyorum"

BAĞDAT (AA) - Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, askeri müesseselerde yolsuzluğun üzerine gittiklerini ve başarı sağladıklarını söyledi.

İbadi, Bağdat'ta BM tarafından düzenlenen, "BM'nin Irak'taki Yolsuzlukla Mücadelede Yol Haritası" adlı programda açıklamalarda bulundu.

Ülkedeki yolsuzluklara değinen İbadi, askeri müesseselerde yolsuzluğun üzerine gittiklerini ve başarı sağladıklarını ifade ederek, "Yolsuzlukla ilgili belgesi olanları denetim birimlerine teslim etmeye çağırıyorum. Bu belgeleri verenler ilgili güvenlik birimlerince korunacaktır." dedi.

Musul'da terör örgütü DEAŞ'a karşı yürütülen operasyonlara da değinen İbadi, "Musul'u kurtarma operasyonun planlarını başlamadan bir yıl önce yapmıştık. Güvenlik güçlerimiz sivillerin korunması için azami çaba harcıyor. Güçlerimizin buradaki şehit sayısı sivilleri geçti." ifadesini kullandı.

AA

Gündem Haberleri

Oytun Erbaş'tan Radikal Çözüm: Köpek Saldırısına Hapis Cezası Gelsin
BEDELLİ ASKERLİKTE SON ŞANS
Süresiz nafaka kararı en çok onlara yaradı! Cem Yılmaz, Acun Ilıcalı, Serdar Ortaç kurtuldu
Reha Muhtar son yolculuğuna uğurlandı
Oğluna saldıran köpeği vurmuştu, ilk kez konuştu