İPTAL"Tayland'da yeni kral göreve başladı" başlıklı haberimizi iptal ederek, aşağıdaki haberi yayımlıyoruz.SaygılarımızlaAA

Tayland parlamentosu, Veliaht Prensin tahta çıkış sürecini başlattı

BANGKOK (AA) - Tayland'da parlamento, Veliaht Prens Maha Vajiralongkorn'un tahta çıkış sürecini başlattı.

Parlamento Başkanı Pornpetch Wichitcholchai, televizyonda yayınlanan özel oturumda, meclisin, kabinenin prensin tahta çıkış sürecini talep eden önergesini aldığını ve süreci başlattığını açıkladı.

Wichitcholchai'nin birkaç gün içinde Veliaht Prens'e resmen davette bulunması, 64 yaşındaki Vajiralongkorn'un bu daveti kabul etmesinin ardından tahta çıkış sürecinin tamamlanması ve kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Tayland'da 70 yıldır tahtta bulunan Kral Bhumibol Adulyadej,13 Ekim'de akciğer enfeksiyonu ve böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti. Başbakan Prayuth Çan-oça, 88 yaşındaki Kral Bhumibol'un ölümünün ardından hükümet yetkilileri için bir yıllık yas ilan etmişti.

Maha Vajiralongkorn, Bhumibol'un tek varisi.

AA

Gündem Haberleri

KARDEŞİMİZ İÇİN GELDİK
Katar’da mahsur kalan sporcular Türkiye’ye dönmek üzere uğurlandı
Hava sahaları kapandı, tahliyede yeni rota Umman oldu
Sahurda tahanlı pide ve simit kuyruğu
Kadın Kamu Çalışanlarına 4 Gün Mesai Talebi