İngiltere'nin AB’den ayrılma kararı

Almanya'nın İngiltere ile bir ortaklık anlaşması müzakere etmeye hazır olduğu ancak aynı durumun görülebileceği ülkeler için teşvikler verecek tavizlerden kaçınmak istediği iddia edildi

FRANKFURT (AA) - Alman hükumetinin İngiltere ile Avrupa Birliğinden (AB) çıkışının ardından bir ortaklık anlaşması için AB’yi zorlamayı amaçladığı ancak aynı durumu örnek alabilecek diğer ülkeler için teşvikler verecek çok fazla tavizden kaçınmak istediği öne sürüldü.

Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt’ın, Alman Maliye Bakanlığı’nın bir iç belgesine dayandırdığı haberinde, Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble’nin, İngiltere’nin AB’den ayrılışı (Brexit) için daha önceden hazırlık yaptığı iddia edildi.

Alman hükumetinin İngiltere ile AB'den çıkışının ardından bir ortaklık anlaşması için AB’yi zorlamayı amaçladığı belirtilen haberde ancak aynı durumu örnek alabilecek ülkeler için teşvikler verecek çok fazla tavizden kaçınmak istediği kaydedildi.

Haberde ayrıca, Schaeuble'nin departmanı tarafından hazırlanan "Brexit'e ilişkin Alman Stratejisi" isimli söz konusu belgenin, 8 sayfadan oluştuğu ve hükumetin İngiltere’nin AB’den ayrılmasından sonra nasıl bir anlaşma yapılacağına ilişkin detaylar içerdiği kaydedildi.

AA

Gündem Haberleri

Helikopter kazasında hayatını kaybeden pilot son yolcuğuna uğurlandı
Fırtınada çatı sokağa uçtu: Çocuklar son anda kurtuldu
Belediyenin rüşvet ve ihale soruşturması AHBAP’a uzandı
YÖK ve 8 Üniversiteye Yeni Atama: Kararlar Resmi Gazete’de
DEPOZİTO İADE TUTARLARI DÜŞÜRÜLDÜ MÜ?