İngiltere'de Tavuk Etinde Bakteri

İngiltere'de tavuk etlerinin yüzde 73'ünde zehirlenmeye neden olan "kampilobakter" isimli bakterinin tespit edildiği açıklandı. Gıda Standartları Ajansı,...

İngiltere'de tavuk etlerinin yüzde 73'ünde zehirlenmeye neden olan "kampilobakter" isimli bakterinin tespit edildiği açıklandı. 

Gıda Standartları Ajansı, gıda perakendecilerinde ya da marketlerde satılan yaklaşık 4 bin tüm çiğ tavuktan alınan örnekleri bir yıl boyunca inceledi. Ajansın araştırması sonucu büyük perakendecilerin hiçbirinin hedefi tutturamadığı ve üretilen tavukların çoğunda bakteriye rastlandığı kaydedildi. 

Ajansın, tavuklarda tespit edilen bakterilerin giderilmesi yönünde atılan adımlarla ilgili yürüttüğü ikinci bir araştırmanın sonuçlarını ise bu yaz açıklaması bekleniyor. 

İngiltere'de yılda yaklaşık 280 bin kişi "kampilobakter" virüsünden zehirleniyor. 

Gündem Haberleri

Münevver Karabulut’un babasından otopsi açıklaması
Türk Silahlı Kuvvetleri, Son Haftada 43 Teröristi Etkisiz Hale Getirdi
Hac vizesi olmadan hac yapılamayacak
Şehit Uzman Çavuş Ertaş’a memleketi Hatay'da veda
CHP Genel Başkanı Özel’den Taksim açıklaması