İngiltere’de inşaat sektörü Brexit sonrası toparlanıyor

İngiltere’de inşaat sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi ağustos ayında 49,2’ye çıktı

LONDRA (AA) – İngiltere’de inşaat sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ağustosta 49,2’ye yükseldi.

Markit/CIPS verilerine göre, İngiltere’de inşaat sektörü PMI ağustos ayında bir önceki ayda kaydedilen 45,9'dan 49,2'ye çıktı.

Verilere ilişkin olarak değerlendirmede bulunan IHS Global Insight Ekonomisti Howard Archer, ağustos ayında inşaat sektörü aktivitesinde görülen dengelenmenin, ekonominin haziran ayındaki referandum sonrasında oldukça iyi bir duruş sergilediğini kanıtladığını ifade etti.

Bu arada, ağustos ayında inşaat sektörü PMI toplanmaya başlamış olsa da, İngiliz ekonomisinin yaklaşık yüzde 6’sını temsil eden inşaat sektörü ağustos ayı da dahil olmak üzere son üç aydır daralıyor.

PMI'da 50 seviyesinin üzeri sektörel büyümeye işaret ederken, bu seviyenin altı sektörel daralmayı gösteriyor.

AA

Ekonomi Haberleri

12 DEV FABRİKADA ÜRETİM DURDU
ALTIN VE GÜMÜŞ UÇUŞTA
KONYA'DA KONUT PİYASASI HIZ KAZANDI
Türk Kahve Markası Espressolab 20 Ülkede Faaliyette
HURDA ARAÇ TEŞVİĞİNDE SON RÜTUŞLAR