İngiltere’de imalat sanayi PMI endeksi beklentinin altında kaldı

İngiltere'de nisan ayında imalat sanayi satın alım yöneticileri endeksi 49,2 ile beklentilerin altında kaldı

LONDRA (AA) – İngiltere'de nisan ayında imalat sanayi satın alım yöneticileri endeksi (PMI) 49,2 ile beklentileri karşılamadı.

Market/CIPS tarafından açıklanan verilere göre İngiltere’de nisan ayında imalat satın alım yöneticileri endeksi 51,2 olan beklentinin altında kalarak 49,2 olarak kaydedildi.

İngiltere’de imalat sanayi PMI verisi mart ayında 51,0 seviyesinde gerçekleşmişti. PMI verilerinde 50 seviyesi üstü sektörel büyümeye işaret ederken, bu seviyenin altı sektörel daralma olarak yorumlanıyor.

Kıdemli Ekonomisti Rob Dobson, “İngiltere’nin imalat sanayi PMI verisi son üç yıldır ilk kez 50 seviyesinin altına düşerek sektörel gerilemenin ikinci çeyrekte başladığını gösterdi.” ifadesini kullandı.

Dobson imalat sanayindeki gerilemenin ikinci çeyrek itibariyle hizmet sektörü üzerinde de aşağı yönlü baskıları artırabileceğini kaydetti.


AA

Ekonomi Haberleri

Her iki kişiden biri online market kullanıyor
MEŞHUR HOLDİNG DE SORUŞTURMAYA BULAŞTI
15 bin 468 gence 1 milyar 756 milyon 600 bin liralık ödeme yapıldı
SPK’dan Üç Aracı Kuruma Geçici Faaliyet Durdurma
KTO Başkanı Öztürk'ten Hisarcıklıoğlu’na ziyaret