İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson, Viyana'da:

"Biz Avrupa'dan değil, Avrupa Birliği'nden ayrılıyoruz. Biz güçlü bir Avrupa Birliği istiyoruz, fakat aynı zamanda güçlü bir Birleşik Krallık istiyoruz"

VİYANA (AA) - İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, "Biz Avrupa'dan değil, Avrupa Birliği'nden ayrılıyoruz. Biz güçlü bir Avrupa Birliği istiyoruz, fakat aynı zamanda güçlü bir Birleşik Krallık istiyoruz." dedi.

Johnson, Viyana’da Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz ile görüştü.

Görüşme sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Johnson, hükümetlerinin İngiltere'nin AB'den ayrılma kararına yönelik duruşunu koruduğunu belirterek, "Biz Avrupa'dan değil, Avrupa Birliği'nden ayrılıyoruz. Biz güçlü bir Avrupa Birliği istiyoruz, fakat aynı zamanda güçlü bir Birleşik Krallık istiyoruz." ifadesini kullandı.

Johnson, Avrupa yeni ortaklık vizyonunu paylaştıklarını kaydetti.

Görüşmede, AB-İngiltere ilişkileri, DAEŞ, Ukrayna, sığınmacı krizi ve iki ülke arasındaki ilişkileri ele aldıkları belirtilen Johnson ve Kurz, AB ülkeleri ile İngiltere'nin iş birliğinin devam etmesine vurgu yaptı.

AA

Gündem Haberleri

Dilovası tek çatı altında toplanıyor
ESKİ MİLLETVEKİLİNE ŞOK GÖZALTI
Kurtlar Vadisi’nin Efsane Yalısı Satışta: 170 Milyon TL!
Mart ayında kış geri dönüyor: O illerde kar ve sis etkili olacak!
TÜRK PETROL TANKERİNE İHA SALDIRISI