İngiliz telekom şirketine 42 milyon sterlin ceza

İngiltere'nin en büyük telekomünikasyon şirketlerinden BT’ye internet kurulumlarını geciktirdiği gerekçesiyle 42 milyon sterlin ceza verildi

LONDRA (AA) - İngiliz telekomünikasyon şirketi BT’nin (British Telecommunications) 42 milyon sterlin ceza ödemesine karar verildi.

İngitere’nin denetleyici kurumlarından Oxfam, ülkenin en büyük telekomünikasyon şirketi BT’nin internet kullanıcılarının kurulumlarını geciktirdiği gerekçesiyle 42 milyon sterlin ceza ödemesine karar verildiğini açıkladı.

Açıklamada, para cezasının şirketin 2013-2014 yılları arasındaki internet bağlantısı kurulumu gecikmelerini kapsadığı belirtildi. Şirketin kurumsal kullanıcılarına ödemesi gereken 300 milyon sterlinlik tazminatı ödemediğinin de görüldüğü belirtilen açıklamada, Oxfam'ın bu paranın da ödenmesine karar verdiği belirtildi.

Konuya ilişkin olarak Ofcam’ın Soruşturma Direktörü Gaucho Rasmussen, "Hızlı internet bağlantısı ülkenin dijital yapısının omurgasını oluşturuyor. Bu servisi diğer telekom şirketlerine sağlayan BT’nin gereken tazminatları da ödemediğini gördük." ifadelerini kullandı.

AA

Ekonomi Haberleri

DAKİKADA 310 ÜRÜN SATILDI
BU HATAYI YAPAN KİRACI YANDI
DOMATES FİYATI UÇTU
CEP TELEFONUNA 12 TAKSİT DE YALAN ÇIKTI
ZİNCİR MARKETLERE DERS VERDİ