İnan: Biz birlikte Konya’yız

AK Parti İl Başkanlığı’nın sanayici, işadamı, tüccar ve esnafla birlikte yaptığı “İstişare Toplantıları” sürüyor. Bu kapsamda İl Teşkilatı bu hafta Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne bağlı meslek oda başkanları ile bir araya geldi



AK Parti İl Teşkilatı tarafından her hafta düzenlenen “İstişare Toplantıları” devam ediyor. Bu kapsamda İl Teşkilatı, Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne bağlı meslek oda başkanları ile bir araya geldi. İl Başkanlığı Halkla İlişkiler Birimi tarafından organize edilen program, Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Programa AK Parti Konya İl Başkanvekili Beyazidi Bestami İnan, AK Parti Konya Milletvekilleri Hüseyin Üzülmez, Mustafa Kabakcı, Prof. Dr. İlhan Yerlikaya; Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bekir Duvarcı, AK Parti İl Başkan Yardımcıları, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne bağlı meslek odalarının başkanları katıldı.
İNAN: BİZ BİRLİKTE KONYA’YIZ
Program ev sahipliği için Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bekir Duvarcı ile katılımlarından dolayı oda başkanlarına teşekkür eden AK Parti Konya İl Başkanvekili Beyazidi Bestami İnan, her hafta Konya’nın sanayici, işadamı, tüccar ve esnafıyla bir araya geldiklerini ve amaçlarının söz konusu kesimlerin sorunlarını dinlemek ve taleplerini almak olduğunu dile getirdi. Başkanvekili İnan; “Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğimiz, bu şehre çok şey kattı katmaya da devam ediyor. Birliğimiz, üretim ve ticaret sahaları, dolaylı olarak bu alandan geçimlerini sağlayanlar ve tabii ki aileleri ile birlikte büyük bir camiayı temsil ediyor. Bunu başarıyla sürdüren tüm odalarımızı tebrik ediyorum. Sayın Başbakanımız her fırsatta ‘Biz birlikte Türkiye’yiz’ diyor. Şehrimizin faydası için gayret edenler olarak bizler de inanıyoruz ki işadamlarımızla, sanayicilerimizle, esnafımızla, STK ve kamu kurum ile kuruluşlarımızla bizler de birlikte Konyayız. İnşallah bu birliğimiz beraberliğimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.
KABAKCI: ESNAFIN BAĞKUR PRİMLERİ İÇİN ÇALIŞMA YAPILIYOR
Başkanvekili İnan’ın ardından milletvekilleri adına söz alan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, esnafın üretim ve ticaretin en önemli ayaklarından biri olduğunu dile getirdi. Dünya’da esnaf ve tüccarlığın şekil değiştirdiğinin altını çizen Kabakcı, şunları söyledi; “Dünya’da artık esnafın tüccarın şekil değiştirdiğini görüyoruz. Nasıl değişiyor peki? Değişen dünya şartlarına ayak uydurmak için kimi küçük esnaf birleşiyor, kimisi üretim ve ticaret sahasını değiştiriyor veya geliştiriyor. Faaliyet gösterdiği alanları yeniden dekore ediyor, elemanlarının vasfını, görünümünü değiştiriyor. Kısacası çağın gereklerine hazır hale getiriyor. Bizlerin de bunu artık yapmamız ve yerleştirmemiz gerekiyor. Hafta sonu Kızılcahamam’da partimizin bir kampı vardı. O kampta esnafın ödediği Bağkur primleri ile alakalı istişarelerde de bulunuldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ile Sayın Başbakanımız da söz konusu primlerin yüksek olduğunu, buna yönelik bir çalışma yapılmasını istedi. Önümüzdeki haftalarda buna yönelik yeni gelişmeler olacak.”
AKYÜREK: ODA BAŞKANLARIMIZ HEP BU ŞEHİR İÇİN ÇALIŞTI
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de her hafta İl Başkanlığı tarafından organize edilen bu toplantılarının oldukça verimli geçtiğini dile getirdi. Akyürek; “Konya’daki esnaf odalarımız şehrimizde yaşayan en az 350 bin kişiyi temsil ediyor. Mesleki odalarımız bugüne kadar her zaman şehrimizin kazanımlarını korudu ve geliştirme çabasında oldu. Hiçbiri şehrimize zarar getirecek tavır veya davranış içerisinde olmadı. Ben, bu duyarlılıklarından dolayı tüm oda başkanlarımızı tebrik ediyorum” dedi.
DUVARCI: SORUNLARIMIZI DİNLEYEN VE ÇÖZEN BİR ORTAM VAR
Böyle önemli bir toplantıda olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bekir Duvarcı; “Bu toplantıları önemsiyoruz. Çalışmalarımız, yatırımlarımız ve sorunlarımızı istişare etme imkânı buluyoruz. Bundan dolayı ben, milletvekillerimize, AK Parti İl Başkanlığı’na ve belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Konya’da sorunlarımızı dinleyen ve çözüm üreten bir ortam var. Bu birlik ve beraberlik sayesinde Konya’nın her zaman kazanacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından programa katılan meslek odaları başkanları, problemlerini ve taleplerini dile getirdi, fikir alışverişinde bulunuldu.
 

Yerel Haberleri

TARİHİ CAMİLERDE SAF TUTTULAR
MİLYONLUK VURGUN ENGELLENDİ
Lazerle Göz Çizdirme Dönemi: Hangi Yöntem Size Uygun?
ARANAN ŞAHISLARA SIKI TAKİP
BİR İLÇE SULAR ALTINDA