IMF'nin Paris ofisindeki patlama

IMF Başkanı Lagarde: - "Bu korkakça şiddet eylemini kınıyorum ve IMF'in sorumlulukları doğrultusunda işine devem etme kararlılığını teyit ediyorum"

PARİS (AA) - Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, IMF'nin Paris'teki ofisine yapılan saldırıyı "korkakça bir şiddet eylemi" olarak nitelendirdi.

Lagarde, Paris'in 16'ncı bölgesindeki IMF ofisine gönderilen bir mektup paketinin açılması sonucu yaşanan, bir kişinin hafif yaralandığı patlamayla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Olayda bir personelin yaralandığını belirten Lagarde, saldırının "korkakça bir şiddet eylemi" olduğunu ifade etti.

Lagarde, şunları kaydetti:

"Bu korkakça şiddet eylemini kınıyorum ve IMF'in sorumlulukları doğrultusunda işine devem etme kararlılığını teyit ediyorum. Bu olayın araştırılması ve personelimizin güvenliğinin sağlanması için Fransız yetkililerle yakın çalışıyoruz."

Bir mektup paketinin açıldığı sırada gerçekleşen patlamada bir kişi hafif yaralanmıştı. Paris'in 16'ncı bölgesindeki patlamanın ardından polis IMF binasındaki yaklaşık 150 kişiyi binadan tahliye etmiş ve bölgede geniş çaplı önlem almıştı.

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü