IMF, Meksika için 88 milyar dolarlık kredi hattını onayladı

IMF Başkanı Lagarde:-“Esnek kredi hattı düzenlemesi, değiştirilmeyen erişim seviyesi ile dış risklere karşı güvence vererek ve piyasa güvenini destekleyerek, otoritelerin makro ekonomik stratejileri açısından önemli rol oynamaya devam edecek"

LONDRA (AA) –Uluslararası Para Fonu (IMF) Meksika için yaklaşık 88 milyar ABD doları hacme sahip iki yıllık esnek kredi hattının onaylandığını bildirdi.

IMF’den yapılan açıklamada Meksika için daha önceki kredi hattının yerini alacak olan yaklaşık 88 milyar dolar değerinde iki yıllık esnek kredi hattının onaylandığı belirtildi.

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen IMF Başkanı Christine Lagarde, “Esnek kredi hattı düzenlemesi, değiştirilmeyen erişim seviyesi ile dış risklere karşı güvence vererek ve piyasa güvenini destekleyerek, otoritelerin makro ekonomik stratejileri açısından önemli bir rol oynamaya devam edecek.” dedi.

Lagarde ayrıca Meksika’nın başta ABD olmak üzere küresel ekonomilerle güçlü bağlarına dikkati çekerek, ülke ekonomisinin ticaret ve finansman alanlarında halen dışsal risklere maruz olduğunu kaydetti.

AA

Ekonomi Haberleri

Garanti Bankası Bunu Yaptı Rekabet Kurulu'ndan Cezayı Yedi
51 Yıllık Otobüs Devine Konkordato Darbesi: 1 Yıl Süre Verildi
Ankara'da Kabak Çekirdeği Hasadı Başladı: Üretici Rekolteden Ne Bekliyor?
Karacabey Biberinde Hasat Sürüyor
Yargıtay'dan Emsal Mesai Kararı