İmamoğlu’nun diploma davasında geri sayım: Karar 15 gün içinde

İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan ve tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu’nun, lisans diplomasının iptaline karşı açtığı diploma iadesi davası görüldü. Mahkeme, kararın 15 gün içinde taraflara tebliğ edileceğini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılarak tutuklanan Ekrem İmamoğlu’nun, lisans diplomasının sahte olduğu iddiasıyla yürütülen soruşturmaya karşı açtığı diploma iadesi davası İstanbul 5’inci İdare Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşma, Marmara Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde yapılırken; davacı İmamoğlu, avukatları ve davalı İstanbul Üniversitesi avukatları hazır bulundu.

İmamoğlu: “Bu iddialar sonradan uydurulmuş senaryolar”

Mahkemede beyanda bulunan İmamoğlu, diplomasını usulüne uygun şekilde aldığını belirterek,
Mezun oldum ve helal diplomamı aldım. Yıllar boyunca üniversitenin verdiği cevaplar hiç değişmedi. Ne oldu da sonradan bu raporlar geçersiz sayıldı?” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, yatay geçiş sürecinin üniversitenin kendi kararıyla ve gazete ilanı yoluyla kamuoyuna duyurulduğunu vurguladı.

Üniversite avukatı: “YÖK incelemesinde usulsüzlükler tespit edildi”

Davalı İstanbul Üniversitesi avukatı ise savunmasında, eşdeğerlik ve denklik konularının yalnızca üniversitelerin takdirinde olmadığını belirterek,
YÖK tarafından yapılan incelemelerde bazı usulsüzlükler tespit edilmiştir. Bu tespitler üzerine diploma işlemleri geri alınmıştır” dedi.

Avukat, davanın reddini talep etti.

Mahkeme: Karar 15 gün içinde açıklanacak

Taraf beyanlarının ardından mahkeme heyeti, kararın 15 gün içerisinde açıklanacağını ve sonucun UYAP üzerinden taraf avukatlarına tebliğ edileceğini bildirerek duruşmayı sonlandırdı.

Duruşma öncesi gerginlik, savcılık soruşturma başlattı

Duruşma öncesi salonun küçük olduğu gerekçesiyle yaşanan tartışmada, bazı kişilerin jandarmaya mukavemette bulunduğu ve hakaret ettiği belirtildi.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili resen soruşturma başlattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

ÇEVRE YOLU YARIN AÇILIYOR
Kuvvetli yağış ve kar geliyor: Birçok il için uyarı
KONYA’DAN ERZURUM’A UZANAN GÖNÜL KÖPRÜSÜ
RTÜK’ten dijital platformlara yaptırım yağmuru
Bursa’da PTT Kargo Emekçilerinden Protesto