İlik nakliyle hayata bağlandılar

YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde kurulan İlik Nakli Ünitesi'nde iki hasta, kök hücre nakliyle sağlıklarına kavuştu- Rektör Prof. Dr. Battal: - "Arkadaşların, ilik naklini başarıyla gerçekleştirdiğini ve hastalarımızın şifa bulduğunu gördük. Bundan çok mu

VAN (AA) - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde açılan İlik Nakli Ünitesi'nin ilk hastaları, başarılı geçen kök hücre naklinin ardından taburcu edildi.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, kök hücre nakledilen Yunus Tonk ile Nergis Altınkum'u, tedavi gördükleri ünitede ziyaret etti.

Ziyaretin ardından AA muhabirine açıklama yapan Battal, üniteyle, hastane hizmetlerine vasıflı bir tedavi yöntemi eklediklerini söyledi.

İlik nakli yapılan hastaların şifa bulmasına çok sevindiğini ifade eden Battal, "Arkadaşların, ilik naklini başarıyla gerçekleştirdiğini ve hastalarımızın şifa bulduğunu gördük. Bundan çok mutlu olduk. Böylece çok önemli bir çalışmaya daha imza attık. İnşallah bundan sonraki süreçte de bölgemize hizmet etmek amacıyla vasıflı işler yapmayı sürdüreceğiz" dedi.

Başhekim Doç. Dr. Cengiz Demir ise nakil ünitesinin kurulmasında Battal'ın büyük katkıları bulunduğunu bildirdi.

Daha önce de hematolojik hastalıklarda uygulayamadıkları tedavi yönteminin olmadığını ancak kemik iliği noktasında eksiklik yaşadıklarını anlatan Demir, şöyle konuştu:

"Son dönemlerde gündemde olan üniteyi kurarak, bölgedeki hastalara etkili bir tedavi yöntemi uyguladık. Bu hastalarımıza da daha önce ilaçla tedavi olanağı sunuldu. Ancak her iki hastamız kemik iliği kanseri ve tedavinin yanında kök hücre naklinin çok daha başarılı sonuçlara imza atacağını biliyorduk. Hastalarımıza kök hücre naklini sunduk. Bu iki haftalık süreç aldı. Şu an gayet sağlıklılar."

Hastanelerinin yaklaşık 3-4 milyon kişilik hinterlandının bulunduğunu dile getiren Demir, yılda 80 ile 100 arasında kök hücre nakli başvurusu beklediklerini kaydetti.

- İlik nakliyle sağlıklarına kavuştular

Şırnak'ın Uludere ilçesinde yaşayan Yunus Tonk da 2 yıldır tedavi gördüğünü söyledi.

Şırnak, Diyarbakır, Ankara ve İstanbul'da birkaç operasyon geçirdikten sonra 10 aydır Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde tedavisinin yapıldığını belirten Tonk, hastane ve personelden çok memnun kaldığını dile getirdi.

Tonk, "Hastane olanakları çok iyi ve doktorlar başarılı. Özellikle ilaç, yemek, temizlik konusunda çok iyiler. Allah hepsinden razı olsun. Hayatımı kurtardılar ve artık çok rahatım" dedi.

Babasının sağlığına kavuşmasına çok sevindiğini anlatan Şirin Tonk da "Babam daha önce İstanbul'da ameliyat oldu. Şimdi de burada tedavi oluyor. İlik nakliyle sağlığına kavuştu. Herkese çok teşekkür ediyoruz. İnşallah daha da iyi olacak" ifadelerini kullandı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden gelen Nergis Altınkum'un yeğeni Şaziye Kaçat ise teyzesinin 2 yıldır tedavi gördüğünü kaydederek, "Şu an teyzemin durumu çok iyi. Sağlığına kavuştuğu için çok mutluyuz. Allah merkezdeki herkesten razı olsun" diye konuştu.

AA

Sağlık Haberleri

Zatürre: Belirtileri, Nedenleri ve Tedavi Yöntemleri
Yüzdeki Yağlı Problemi: Nedenleri ve Etkileri
Anne Sütü ile İlgili Sık Yapılan Hatalar
Saç Bakımında Doğru Ürün Seçimi Nasıl Yapılır?