Ilgın Şeker Fabrikası işçilerinden eylem

Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası (Şeker-İş) Ilgın Şube Başkanı Yazır:- "Şeker Fabrikaları her geçen gün kan kaybetmekte ve her geçen gün kötüye gitmektedir"

KONYA (AA) - Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası (Şeker-İş) Ilgın Şube Başkanı Yusuf Yazır, "Şeker Fabrikaları her geçen gün kan kaybetmekte ve her geçen gün kötüye gitmektedir." dedi.

Ilgın Şeker Fabrikası'nda düzenlediği basın toplantısında, Genel Merkez tarafından ülke genelinde Şeker Fabrikaları'nda başlatılan "1 ay boyunca 2 saat ücretsiz fazla çalışma eylemi"ne Ilgın Şeker Fabrikası personeli olarak destek vererek ücretsiz çalışacaklarını söyledi.

Yazır, daha önce grevler, mitingler ve farklı eylemlerde bulunduklarını belirtti.

"Bazı konularda eylem ve mitingler yaptık, Ilgın Şeker Fabrikası çalışanları eylemlerde deneyimlidir ama bu eylem çalışma arkadaşlarımızı ve tüm yetkilileri ilgilendiren ve kamuoyunu da yakından ilgilendiren bir eylem olacak" diyen Yazır, şöyle konuştu:

"Şeker sanayisinin çöküşünün izlememek adına kamuoyunda farkındalık yaratmak için 'ücretsiz fazla mesai' eylemini seçmiş bulunuyoruz. Eylem, 25 kamu şeker fabrikasının tümünde yapılacak. Buradaki amacımız şeker sanayi işçilerimizin yaşaması olası olumsuzlukları bertaraf etmek için ve şeker sektördeki olumsuzluklara dikkat çekme niteliğindedir. Şeker Fabrikaları her geçen gün kan kaybetmekte ve her geçen gün kötüye gitmektedir. Şeker sanayinin çalışanlarının sorunları her geçen gün ağırlaşmaktadır ve sektör ayakta durulamayacak hale getirilmek istenmektedir."


AA

Gündem Haberleri

Oytun Erbaş'tan Radikal Çözüm: Köpek Saldırısına Hapis Cezası Gelsin
BEDELLİ ASKERLİKTE SON ŞANS
Süresiz nafaka kararı en çok onlara yaradı! Cem Yılmaz, Acun Ilıcalı, Serdar Ortaç kurtuldu
Reha Muhtar son yolculuğuna uğurlandı
Oğluna saldıran köpeği vurmuştu, ilk kez konuştu