IKBY'ye yönelik uçak seferlerinin iptal edilmesi

Dışişleri Bakanlığı, Erbil ve Süleymaniye havalimanlarında tüm uluslararası seferlerin askıya alınacak olması nedeniyle yarın saat 18.00'e kadar Türkiye ile Erbil ve Süleymaniye arasındaki uçuşların kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışma başlatıldığı

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığı, yarın Erbil ve Süleymaniye havalimanlarında tüm uluslararası uçuşlar askıya alınana kadar Türkiye ile Erbil ve Süleymaniye arasındaki seferlerin kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışma başlatıldığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan "Irak'a yönelik seyahat ve güvenlik duyurusu"nda, Irak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün yarın saat 18.00'den itibaren Erbil ve Süleymaniye havalimanlarına yönelik seferler ile bu havalimanlardan uçuşların, Irak havayolu şirketlerinin ülke içi uçuşları hariç askıya alınacağını açıkladığı hatırlatıldı.

Duyuruda şunlar kaydedildi:

"Bu çerçevede, anılan tarihten itibaren ülkemizle Erbil ve Süleymaniye arasında karşılıklı sefer düzenlenmesi mümkün olamayacaktır. Anılan tarih ve saate kadar ülkemizle Erbil ve Süleymaniye arasındaki güzergahlarda yapılacak uçuşların kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışma başlatılmıştır. Vatandaşlarımızın seyahat planlamalarında bu gelişmeyi dikkate almalarında ve IKBY’de kalmaları zorunluluk arzetmediği takdirde uçuşlar askıya alınmadan bölgeden ayrılmalarında fayda görülmektedir."

AA

Gündem Haberleri

15 YAŞINDAKİ SALDIRGAN 10 ÖĞRENCİYİ YARALADI
300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti
Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı