İHH'dan Libya'da görme engellilere yardım

İHH, başkent Trablus'ta görme engellilerin ailelerine gıda yardımı dağıttı

TRABLUS (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının, Libya'nın başkenti Trablus'ta görme engellilerin ailelerine gıda yardımı dağıttığı bildirildi.

İHH üyesi Ahmed Serkut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakfın, Trablus'ta Nur Engelliler Vakfı'na üye görme engelli 158 kişinin ailesine gıda yardımı yaptığını belirtti.

Yardım paketlerinde şeker, zeytinyağı, patates, makarna gibi gıda maddelerinin bulunduğunu ifade eden Serkut, bu yardımlarla ailelerin sıkıntılarının biraz olsun hafifletilmeye çalışıldığını dile getirdi.

Serkut, İHH'nın ayrıca gerekli yardımların yapılması ve tecrübe aktarımının sağlanması için Libya'daki Nur Engelliler Vakfı ile Türkiye'de bu alanda çalışmalar yapan vakıflar arasında koordinasyon kurmaya çalıştığını belirtti.

AA

Gündem Haberleri

Buca Belediyesi’nde memurların eylemi sürüyor: Özgür Özel’e seslerini duyuracaklar
KONYA'DA DEMİRYOLU KENARLARINA YAKLAŞMAYIN
YADES 2026 başvuruları başladı: Yaşlılara destek için belediyelere 50 milyon TL kaynak
TDV’den 19 Ülkede “Bir Kurban Bir Kur’an” Seferberliği
18 Yıllık Tapu Bekleyişi: Bir Mahallenin Bitmeyen Hukuk Sınavı