İBB iştiraki İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş.'de ihale soruşturması: 7 kişi tutuklandı

İBB iştiraki Ağaç ve Peyzaj A.Ş.'deki ihale usulsüzlüğü soruşturmasında gözaltına alınan 7 şüpheli, rüşvet ve fesat suçlarından tutuklandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında, İBB iştiraki İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş.'de gerçekleştirilen bazı ihalelerde usulsüzlük yapıldığı iddialarıyla başlatılan operasyon sonucunda gözaltına alınan 7 şüpheli, tutuklandı.

Rüşvet ve ihaleye fesat suçlaması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, rüşvet alındığı ve ihalelere fesat karıştırıldığı iddialarıyla gözaltına alınan 7 şüpheli, savcılık sorgularının ardından tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Cezaevine gönderildiler

Nöbetçi hakimlikte yapılan işlemlerin ardından, şüpheliler "rüşvet" ve "ihaleye fesat karıştırma" suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturmanın, görevden uzaklaştırılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da kapsadığı belirtiliyor.

Soruşturma kapsamında yeni gözaltıların olabileceği öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

Ecel eski damadından geldi
Önce Konya plakalı tır çarptı, sonra otomobil ezdi
MSB'den Acı Haber: Piyade Astsubay Kenan Şahin Şehit Oldu
Sokak köpekleri başka bir köpeği telef etti
İbrahim Öktem Bulvarı’nda Kaza: Bisikletli Çocuk Hastanelik Oldu