Hyundai'den Nijerya'ya otomotiv ve petrol yatırımı

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, Güney Koreli firmaya gerekli desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, Hyundai tarafından Nijerya'da bir otomobil fabrikası ve petrol rafineri tesisi kurulmasını uygun gördüğünü açıkladı.

Buhari'nin, Hyundai Mühendislik İcra Kurulu Başkanı Chang Hag Kim ile yaptığı görüşme sonrası Devlet Başkanlığı Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Başkan Muhammed Buhari, Hyundai firmasının Nijerya'da bir otomobil fabrikası kurmasını ve petrol rafineri tesisi inşa etmesini memnuniyetle karşıladı." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada Buhari'nin "Nijerya olarak Güney Kore merkezli Hyundai firmasına gereken enerji ve güvenlik desteği vermeye hazırız" ifadesini kullandığı da hatırlatıldı.

Dünya genelinde 15 bin çalışana sahip olduklarını aktaran Hyundai Mühendislik İcra Kurulu Başkanı Chang Hag Kim ise Nijeryaya yatırım yapmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.
 

Gündem Haberleri

78 Türk şehitliği belgesel oluyor
Yangın Bölgelerinde Hasar Tespiti Bitti: 5 İlde Yaralar Sarılıyor!
Yıkımı Engellemek İçin Lüks Araçları Siper Ettiler
Deprem bağışları mercek altında! Ahbap'a en yüksek bağışı yapan ünlüler belli oldu
Giza Piramitleri'nin Yasaklı Zirvesinde Bakın Ne Bulundu!