Hüyük'te 'yüksekokul' tartışması

Yapımına geçen yıl başlanan yüksekokul hizmet binası inşaatı MHP'li Başkan Temiz ile AKP İlçe Başkanı Akgümüş arasında tartışma yarattı.

Belediye Başkanı Ahmet Temiz'in, Hüyük'te devam eden yüksekokul hizmet binası inşaatının yavaş ilerlediği yönünde yaptığı yazılı açıklamanın bölgede yayınlanan yerel gazetelerde haber olarak yer almasının ardından başlayan tartışmaların tansiyonu, AK Parti İlçe Başkanı Nusret Akgümüş'ün bu açıklamalara cevap vermesi ile yükseldi.

 

Temiz, Akgümüş'ün basın aracılığıyla verdiği cevaba internet sitesinden karşılık verdi. İşte o sert cevap...

 

"Sayın Nusret Akgümüş siz hangi yetkiye dayanarak çalışmaların dışında kalmamı söylüyorsunuz?

 

Sen kendini ne zannediyorsun? Yoksa benim sana bağlı bir belediye başkanı olduğumu mu sanıyorsun;? Şunu iyi bil Nusret Akgümüş kardeşim senin benimle ilgili böyle bir konuşma yapmaya hakkın yok!Çünkü her şeyden önce bulunduğunuz konumu ve yeri iyi öğrenmelisiniz ki bir açıklama getirme durumun var ise ancak o zaman eleştirir yada açıklama yapabilirsiniz.

 

Her şeyden önce Meslek Yüksek Okulunun hangi şartlarda,nasıl yapıldığı konusunda Yüksek Öğrenim Derneği Başkanı Sayın Faruk Doğan’dan bilgi almış olsaydın, benimle ve başında bulunduğum kurumumla ilgili yalan yanlış sözleri beyan etmezdin, çünkü o inşaatın yapımında Hüyük Belediyesinin ve Belediye Başkanının çok emeği var. Bu ispati ile mümküdür…Çünkü Belediye Meclisi belediye bütçesinden 30.000 YTL harcama yetkisi vermiş,bu paranın yaklaşık 20.000-25.000 YTL civarındaki miktarı harcanmış,bunun dışında da tuğla fabrikalarıyla da yaptığımız temaslarda 50 bin  civarında tuğla alınmış,ayrıca inşaatın kum ihtiyacı belediyemiz tarafından karşılanmış iş makinelerimiz ve araçlarımız Yüksek Öğrenim Derneğinin emrinde çalışmaktadır.

 

Ben bu ilçenin yerel yöneticisiyim. İçinde olurum veya dışında olurum bu benim bileceğim iş. Ama sen hangi yetkiyle benim hakkımda böyle bir beyanatı veriyorsun hayret doğrusu!Benim amirim değilsin,İlçenin kaymakamı da değilsin,yerel yönetici de değilsin, sen de diğer partilerimizin olduğu gibi ilçe başkanısın;tekrar söylüyorum bana böyle bir laf etmeye hiç mi hiç hakkın yok!

 

Peki ben size soruyorum şimdiye kadar Meslek Yüksek Okulu inşaatında ne kadar emeğiniz var,bana nokta kadar emeğiniz olduğunu söyleyin alnınızdan öpeceğim.Bunu söylerkende kafadan atmıyorum ha! Nusret Akgümüş kardeşimin Meslek Yüksek Okulu inşaatının yapımında ne gibi katkıları olduğunu Sayın Yüksek Öğrenim Derneği Başkanımıza sordum, hiçbir katkınızın olmadığını beyan etti buna ne cevap vereceksiniz?

 

Sizin döneminizde Meslek Yüksek Okulu inşaatının yapımına başladığını söylüyorsunuz;Yine soruyorum inşaatın yapımına başlandığından bu güne kadar hem şahsi hem siyasi ne gibi katkılarınız oldu bunu da açıklayın.

 

Ben bilmediğim konularda boş konuşmam.Yine dernek başkanı sayın Faruk Doğan Bey’e Sayın Başkanım Nusret Akgümüş kardeşimiz Hüyük Gündem Gazetesinde Meslek Yüksek Okulu inşaatının başlaması bu dönemde olmuş, hem Nusret Akgümüş kardeşimin hem de siyasi partisinin şimdiye kadar bir katkısı olup olmadığını sorduğumda aldığım cevap gayet olumsuzdu.“Hayır hiçbir katkıları olmadı” dedi. Pekala buna ne cevap vereceksiniz?

 

Bak sevgili kardeşim lütfen bu işin içine siyaseti sokmayın çünkü bu okul meselesi siyaset üstü bir hadisedir.

 

Diğer bir konu ise;

 “İçinde bulunduğun hangi konuda başarılısın” diye bana suçlamada bulunuyorsun!

Ben de sana soruyorum; senin evin Akdağ Mahallesinde,ben belediye başkanı olmadan önce özellikle kışın yağmur veya kar yağdığı zaman evine kadar araçla gidebiliyor muydun? Gidecek yolun bile yoktu…Kanalizasyon suların çukurlara akardı,seninde çektireceğim diye canın çıkardı, şimdi ise direk benim yapmış olduğum kanalizasyon şebekesine bağlandın.Sadece bunlar bile sana cevap olur diye düşünüyorum. Çünkü beni bu göreve layık gören sevgili Hüyük’lü hemşerilerim, Hüyük’ümüzde neler yapıldığı gayet iyi biliyorlar.Ama kalbi kararmış, gözü kör olmuşlarda bu hizmetler görmezler, anlayamazlar, çünkü işlerine gelmez.

 

Ben yaptığım hizmetleri anlatacak olsam gazetenin sayfası almaz sevgili kardeşim!Ama istiyorsan bir daha ki sefere de yaptığım hizmetleri de kaleme alıp sayfalara dökebilirim.

Önümüzdeki günlerde müjdeli haberlerle buluşmak üzere..."

Memleket

İlçeler Haberleri

Beyşehir'de "Gazze Ölüyor, Ayağa Kalk" Temalı Yürüyüş Gerçekleşti
Karapınar'da apartman yangını