HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yavuz:

"Türkiye'deki bütün kesimlerin olduğu gibi biz de bu darbe anayasasından şikayetçiyiz"

ŞANLIURFA (AA) - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, anayasa değişikliğine ilişkin, "Türkiye'deki bütün kesimlerin olduğu gibi biz de bu darbe anayasasından şikayetçiyiz." dedi.

Yavuz, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, anayasa değişikliği çerçevesinde 16 Nisan'da yapılacak referandumla ilgili açıklamalarda bulundu.

Parti olarak "evet" kararı aldıklarını belirten Yavuz, bunun bazı nedenlerinin olduğunu kaydetti.

"Evet demelerindeki nedenlerden birinin Türkiye'nin darbe anayasasıyla idare edilmesidir." ifadesini kullanan Yavuz, şunları söyledi:

"Bir kez daha 'Yetmez ama evet' diyoruz. Türkiye'deki bütün kesimlerin olduğu gibi biz de bu darbe anayasasından şikayetçiyiz. Bu nedenle de bu darbe anayasasına darbe vuran her hamleye 'evet' diyoruz. Evet ve hayır kararlarının bir kamplaşmaya dönüşmemesi gerekiyor. Evet kararını verenler saygıdeğer oldukları gibi, hayır kararını veren kişilerin, siyasi partilerin de saygıdeğer olduklarını ifade etmek istiyorum. Bu mesele üzerinden bir çatışma zemininin oluşturulmasını hiçbir şekilde tasvip etmiyoruz. Bu konuda sorumluluk sahiplerini sorumlu davranmaya davet ediyoruz."

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü