Hsyk'nın Yapısında Değişiklik Öngören Teklif

Adalet Komisyonu Başkanvekili Köylü: "Teklife karşı çıktığım veya tepki gösterdiğim iddiası doğru değildir"-"Sözlerim çarpıtılmıştır

MELDA ÇETİNER- TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, HSYK ile ilgili yasa teklifine karşı çıktığı ya da tepki gösterdiği iddiasının doğru olmadığını söyledi.

Köylü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün bir gazetede manşetten verilen haberinde, TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşülen yasa teklifine tepki gösterdiğinin belirtildiğini kaydetti. "Teklife karşı çıktığım veya tepki gösterdiğim iddiası doğru değildir" diyen Köylü, yasa teklifinin içindeki bazı maddeler üzerinde değişiklik yapılması gerektiği düşüncesinde olduğunu beyan ettiğini söyledi.

Teklifte değişiklik yapılmasına ilişkin görüşünün Adalet Bakanlığınca da paylaşıldığını ve uygun görüldüğünü vurgulayan Köylü, "Değişiklik ile ilgili önergeler de hazırlanmıştır. Komisyonlar; gelen teklif ve tasarılar üzerinde gerekli değişiklikleri her zaman yaparlar. Komisyon'da değişiklik yapılması, teklife karşı manasına yorumlanamaz. Esasen bu teklifi bir televizyon kanalında savunduğum da bilinmelidir. Sözlerim çarpıtılmıştır" dedi.

Muhabir: Melda Çetiner Karagöz
Yayınlayan: Sefa Salantur

Politika Haberleri

AYM’den Yeni Parti Kararı: İsim İptali Görüşülecek
KONYA'DA BİR İSTİFA DAHA
MANSUR YAVAŞ'I BÖYLE AŞAĞILADI
YENİ Parti'den istemem yan cebime koy açıklaması
CHP'DEN YENİ PARTİ VE MANSUR YAVAŞ AÇIKLAMASI