'Hoşgörü ve Sevgi Yürüyüşü' yapıldı

735. Vuslat Yıl Dönümü Anma Etkinlikleri, Konya Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen ''Hoşgörü ve Sevgi Yürüyüşü'' ile başladı.

Kent merkezindeki Zafer Meydanı'nda başlayan ''Hoşgörü ve Sevgi Yürüyüşü''ne, Konya Valisi Osman Aydın, Suriye'nin Halep kentinin Valisi Dr. Tamer Al Hacce, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu bünyesindeki semazenler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu eşliğinde yapılan yürüyüş, Mevlana Müzesi'ne kadar sürdü. Yürüyüş sırasında İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu, Konya Valiliği önüne bir konser verdi.

 

Halep Valisi Al Hacce, Valilik önünde karşılaştığı, Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi ile sohbet etti. Hacce, Halep doğumlu olduğunu öğrendiği Çelebi'yi, kente davet etti.

Mevlana Müzesi önünde sona eren yürüyüşün ardından müze gezildi ve dua edildi. Daha sonra çocuk semazenler, müze içinde sema gösterisi yaptı.

Memleket

Kültür Sanat Haberleri

Antalya'da Şafak Vakti Sıra Dışı Manzara
Alanya Kalesi'nin 800 Yıllık Sırrı
Türkiye’de Sadece 7 Tane Kaldı: İşte Küllerinden Doğan Mavi Değirmen
Ayder Öncesi Nefes Kesen Prova: Kazanamayan Kurbana Gidiyor!
Gönül Dağı’nda Gurur Günü: Gedellili Mucitler ASELSAN ve TUSAŞ Yolunda!