Hoşap Kalesi’nde restorasyon çalışmaları devam ediyor

Van'ın Gürpınar ilçesindeki Hoşap Kalesi'nde yürütülen restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Van'ın Gürpınar ilçesindeki Hoşap Kalesi'nde yürütülen restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Van'ın Gürpınar ve Başkale ilçeleri arasında yer alan Hoşap Kalesi, sağlamlığıyla dikkat çekiyor. Mahmudi Beyi Sarı Süleyman Bey tarafından 1643 yılında yeniden yaptırılan Hoşap Kalesi, günümüzde İran ve Iraklı turistlerin uğrak mekanı haline geldi.

Kalede görevli Eren Demir, Hoşap Kalesi'nde 3 aydır restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "1643 yılında Sarı Süleyman tarafından yeniden inşa edilen Hoşap Kalesi, her şekilde sağlamlığını koruyor. Sert bir kayalık üzerine yapılmış. Birçok deprem görmesine rağmen zarar görmemiş. Buradaki restorasyon çalışmaları da devam ediyor" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Pursaklar'dan Konya'ya Kültür Yolculuğu Başlıyor
Kapadokya’da Devrim: QR Kodla Yapay Zekalı Rehberlik Dönemi Başladı
Ankara'da Sesin Tarihi: Türkiye'de Eşi Benzeri Yok
CHP-MSP Koalisyonu Harekatın Hükümeti kitabında
164 Figürle Tarihe Yolculuk: İzmirli Sanatçının "Kızıl Elma" Tutkusu