Hong Kong’da göstericiler AVM’yi bastı

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde göstericiler bir AVM'yi bastı. Polis göstericilere göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti.

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde göstericiler bir AVM'yi bastı. Polis göstericilere göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti.

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde Baş Yönetici Carrie Lam'ın suçluların Çin'e iade edilmesini kolaylaştıran tasarıyı geri çekme kararına rağmen protestolar şiddetlenerek devam ediyor. "Özgürlük için mücadele et, Hong Kong'u özgür bırak" sloganları atan yüzlerce gösterici, Sha Tin bölgesinde bir alışveriş merkezini bastı. Çin yanlısı işletmeleri boykot çağrısında bulunan protestocuların alışveriş merkezindeki dükkanlara zarar verdiği ve bazı dükkanları yağmaladığı belirtildi. Bazı protestocular ise AVM'nin önünde kurdukları barikatı ateşe verdi. Polis göstericilere göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti.

Protestocuların ayrıca Sha Tin'de tren istasyonundaki güvenlik kameralarını ve bilet gişelerini parçaladığı belirtildi. Tsing Yi'deki metro istasyonunda polis ve göstericiler arasında arbede yaşandığı öğrenildi.

POLİS-ADLİYE Haberleri

Çocuklarını kenara itti, minibüsün altında can verdi
Sadettin Saran uyuşturucu davasında kızının üzerine yemin etti
Konteyner Faciasında İş Yeri Sahipleri Adliyeye Sevk Edildi: 2 Firari
Ankara'da 14 Yaşındaki Çocuk Kan Davası Kurbanı Oldu
Isparta-Antalya kara yolunda yolcu otobüsü devrildi: Yedek şoför hayatını kaybetti