Hollanda'dan Akşehir'e makine bağışı

Hollanda Mozaik Kültür ve Sanat Vakfı, Akşehir Belediyesi El Sanatları İşletmesi bünyesinde açılan Ev Mefruşatı kursuna çeşitli makineler hibe etti.

Akşehir Belediyesi Çeyiz Sandığı Ev Mefruşatı Kursu'nda yapılan törende, 3 adet sanayi tipi düz dikiş makinesi, 1 adet sanayi tipi overlok makinesi, 1 adet sanayi tipi kazanlı ütü ile 1 adet sanayi tipi piko makinesi kursa hediye edildi. Hollanda Mozaik Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Ali İhsan Ünal, Akşehir ile Hollanda arasında her zaman bir köprü kurmaya çalıştıklarını belirtti. Bu tür yardımların devam edeceğini bildiren Ünal, ''Hanımlarımızın bu makineleri güzel günlerde kullanmalarını diliyorum'' dedi.

Akşehir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu da Mozaik Kültür ve Sanat Vakfı'nın yıllardır Akşehir'e destek verdiğini söyledi. Vakfın, seramik fırın, yüze yakın akülü engelli aracı gibi birçok hizmeti Akşehir'e kazandırdığını dile getiren Baloğlu, şunları kaydetti:

''Ali İhsan Bey, Hollanda ile Akşehir arasında bir köprü kurdu. Hollanda'da bu yıl 6'ıncısı yapılacak olan Nasreddin Hoca Şenliği'ni de düzenliyor. Avrupa Birliği'nin çok önemli bir ülkesi olan Hollanda'da, Akşehir'i ve Nasreddin Hoca'yı özveriyle ve başarıyla tanıtıyor. Kendisine bu çalışmalarından dolayı da teşekkür ediyoruz. Ali İhsan Bey, bir gurbetçimiz. Hollanda'da çalışan Akşehirli bir hemşehrimizin neler yapabileceğini hep birlikte gördük. Kendisine Akşehir halkı adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum.''

Akşehir Kaymakamı Ahmet Katırcı ise Akşehir kültürü adına güzel bir hizmeti devreye sokmak için bir araya geldiklerini dile getirdi.

İlçeler Haberleri

Beyşehir'de "Gazze Ölüyor, Ayağa Kalk" Temalı Yürüyüş Gerçekleşti
Karapınar'da apartman yangını